ZÁZVOROVÝ ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Yunnan OP 86%, Kousky zázvoru 12%, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Zázvorový zelený čaj spojuje nasládlou svěžest klasického a velmi populárního čínského zeleného čaje se zázvorovou pikantností. Je vynikající nejen horký (třeba s kapkou medu), ale i ledový.
Původ čaje
Yunnan je provincie čajem doslova vonící. Podle historických záznamů se v oblasti na jihozápadě Číny pěstuje 2100 let. A ačkoli jeho export do jiných zemí světa se započal teprve před 200 lety, získal si Yunnan Tea velmi rychle miliony příznivců. Všechny oblasti, ve kterých se čajovníky v Yunnanu pěstují, leží v nadmořské výšce 1200-2000 metrů. Vyrůstají v prostředí s teplotou pohybující se mezi 12 a 23 °C a průměrnými ročními srážkami 1000-1900 mm. V květnu a říjnu přicházejí do Yunnanu monzuny, od listopadu do dubna je slunečno a sucho. To všechno, včetně jedinečných půdních vlastností, stojí za bohatou chutí místních, obvykle zelených, čajů.
Čaje z Yunnanu jsou uznávány nejen pro svou vynikající chuť, ale také pro schopnosti zahánět rozličné neduhy. Lidé v Evropě, Asii i Americe využívají jejich sílu k prodloužení kvalitního a aktivního života i jako doplněk nejrůznějších diet a očistných kúr. Spojení se zázvorem v tomto sypaném čaji podporuje žádoucí pochody v těle a povzbuzuje radost i soustředění.
Zázvor je koření známé především z asijských oblastí. V Indii a Číně ho používají několik tisíc let. Jde o oddenky zázvoru lékařského (Zingiber officinale), vytrvalé byliny dorůstající výšky až 90 centimetrů. Oddenky obsahují biologicky aktivní látky jako seskviterpeny, zingiberen, kurkumen a zingoberol. Pro svou peprnou a sladkou chuť je zázvor oblíbenou součástí sušenek, limonád, přidává se k masu, ale i do čaje nebo kávy.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.