Želatina na klouby
Nejprodávanější




Často se potýkáme s takovým problémem, když sportujeme z neustálého stresu, klouby se začínají opotřebovávat a bolet. Bolesti, nepohodlí, další nepříjemné příznaky. Výsledkem je, že si dříve nebo později všichni položíme otázku - jak můžeme chránit naše klouby a zároveň posilovat vazy a šlachy? A řešení je velmi jednoduché - je to želatina na klouby.
Podívejme se, co je želatina a jak ovlivňuje výklenky kloubů, vazů a šlach.
Želatina je velmi hustá, viskózní látka získaná vařením šlach, vazů, kostí a dalších živočišných tkání, které obsahují kolagen, ve vodě. Potravinová želatina je zdrojem kolagenu. Výhody prokázané kolagenem jsou například posílené chrupavky, posílené vazy, posílené kosti, zlepšení svalové výživy (aminokyseliny se používají k tvorbě svalové tkáně a relativně vysoký obsah argininu (8%) pomáhá zlepšit průtok krve ve svalech) a zlepšení vlastností pokožky.