ZELENÝ SKOKAN - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha 59%, Zelený čaj China Gunpowder 35%, Aroma přírodní, Květy slunečnice, Květ měsíčkuNálev a chuť čaje
Příjemný, milý, uklidňující. Tak lze popsat nálev Zeleného skokana pár okamžiků po zalití. Má sytě žlutou barvu se zelenými odlesky a přírodní, trochu trávové aroma. Když ochutnáme, cítíme lehkou svíravost, osvěžující tóny louky se stopami ovoce a bylinek. Na patře zanechává tento sypaný aromatizovaný čaj sladkou dochuť.
Sypaný čaj Zelený skokan je báječný pro přípravu ledového čaje. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.
Původ čaje
Zelená Sencha je typický japonský čaj, který pije většina obyvatel Země vycházejícího slunce. Slovo „Sen“ znamená snadnou přípravu, tedy jednoduché zalití horkou vodou, „Cha“ překládáme jako čaj. Nejpopulárnější zelený čaj bývá také označován jménem plantáže. Sencha, kterou jsme použili v Zeleném skokanovi, vyrostla v oblasti Shizuoka, nejvýznamnější lokalitě pěstování japonského čaje. Tradičně jsou čajové lístky sbírány ručně, buď zaštipováním, nebo pomocí speciálních nůžek. Moderní technologie pěstování čajovníků si už ovšem na většině plantáží vyžadují strojový sběr. Mladé až středně staré výhonky se musí co nejrychleji dostat ke zpracování, tedy zavadnutí, krátkému napaření a svinutí do tenkých, jehličkám podobných nudlí.
Velká péče byla věnována také pomerančové kůře, měsíčku i heřmánku v tomto čaji. Dovezli jsme je od prověřených dodavatelů z EU, s nimiž spolupracujeme dlouhodobě. Jde o společnosti dbající na kvalitu a správné technologické postupy při konzervaci ovoce a bylinek, což ostatně dokládají mnoha certifikáty. Pomerančová kůra je zpracovávána takzvanou lyofilizací, tedy vakuovým vymrazováním. Díky němu vypadá „jako živá“ – neztratila nic ze své barvy, chutě ani vůně. Spolu s heřmánkem a měsíčkem si zachovává cenné látky včetně antioxidantů, minerálů a vitaminů.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku
na 1,5-2dl. - Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.