ZELENÝ YUNNAN OP - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Yunnan OP 100%Nálev a chuť čaje
Kouřový nádech a nasládlá chuť – to jsou dva zásadní momenty, které charakterizují Zelený Yunnan OP. Jeho nálev je tmavě žlutý, aroma příjemně svěží. Lístky jsou jemně zkroucené, světle zelené až stříbřité. Chuť je plná, přírodní a autentická. Svíravost sotva znatelná, obsah teinu střední.
Původ čaje
Čajovníkové keře, které rostou v Číně, jsou charakteristické malými, temně zelenými lístky. Na plantážích jsou vysazovány v řadách, poprvé se sklízejí asi po třech letech od výsadby. Jak bude čaj kvalitní, závisí na mnoha okolnostech – od půdních podmínek, nadmořské výšky a podnebí přes péči o keře až po zpracování. Čím výše čajovníky Camellia sinensis rostou, tím mají menší lístky a dávají menší sklizeň. Na druhou stranu je jejich chuť plnější a vyhledávanější.
Zelený Yunnan OP vystihují takzvané Orange Pekoe (OP), tedy první čajové lístky přiléhající k výhonku. Jde o standardní čaj dobré kvality, chuťově výrazný a příjemný. Jeho sběr probíhá časně zrána a nejpozději do dvou hodin po něm musejí být lístky dopraveny ke zpracování, čili deenzymaci. Fermentaci je v Číně zabraňováno nejčastěji opražením na pánvi. Tak se k přirozeně sladké chuti lístků připojí i velmi příjemná kouřovost. Poté se lístky tvarují a suší, obvykle několikrát za sebou.
Díky tomu, že čaj Yunnan roste vysoko v horách, nedostane se do kontaktu s žádným průmyslovým znečištěním. Rostliny čajovníků jsou pěstovány bez pesticidů a zpracovávány tradičními postupy, povětšinou ručně. Proto mají skvělou vyváženou, plnou chuť a vlastnosti organicky pěstovaných plodin.
Příprava
Návod na přípravu
- Yunnan OP nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Yunnan OP zalijte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Yunnan OP je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.