Bazalka nať, balení 50 g

42,53 Kč
Skladem (45 balení 50 g)
Můžeme doručit do:
13.6.2025

Kvalitní Bazalka nať má silnou aromatickou chuť i vůni. Používá se především do čerstvých salátů, na rajčata a mozzarellu, do polévek, na pizzu, těstovin, a jako součást pesto omáčky. Nenahraditelná součást moderní kuchyně.

Detailní informace

Téměř 6000 variant produktů skladem!
Velké množství produktů
Téměř 6000 variant produktů skladem!
Vyrábíme nekompromisní prémiovou kvalitu suplementů.
Jen opravdová kvalita
V nabídce jen kvalitní produkty a značky.
od roku 2016 fungujeme
E-shop od roku 2016
Práci děláme srdcem a jsme tu s Vámi již dlouho! ⭐
Pro registrované a přihlášené zákazníky lepší ceny a věrnostní slevy!
Používej svůj účet
Pro registrované a přihlášené zákazníky lepší ceny!

Detailní popis produktu

 

Vaření a zajímavosti s kvalitním kořením Bazalka:

Bazalka se používá v různých kulturách po stovky let. Má mnoho způsobů použití, kromě vaření.

Bazalka se nejvíce spojuje s italskou kuchyní, a to ani není divu, protože dodává pokrmům specifickou chuť a rozmanitost. Nicméně její historie sahá mnohem hlouběji. Římané ji uctívali jako kouzelnici lásky, faraoni ji přidávali do hrobek v podobě vonných olejů a my ji v současné době využíváme v kuchyni a také si velmi snadno uvaříme chutný bazalkový čaj. O něm se traduje, že dokáže ovlivnit lidský organismus, zvláště když se nachází ve stresové situaci. Také je ale výborný na podporu mateřského mléka.

Pochází z tropických oblastí. U nás se pěstuje jako jednoletka v několika odrůdách.
Odrůdy se liší velikostí, barvou listů i vůni a chutí. Účinky a použití jsou téměř stejné.

V Indii je bazalka považovaná za posvátnou bylinku. Pomáhá duši v jejím putování do ráje.
Řekové a Římané používali vonné oleje z bazalky jako afrodiziakum.

Zevní použití: Při koupelích, obkladech, kloktání, bodnutí hmyzem, inhalace

Využití v kuchyni: V masových, zeleninových nebo houbových jídlech, těstovinách. Dodává originální chuť omeletám, salátům i pokrmům z rajčat nebo ryb.

Bazalkový čaj 
Pijeme 2x denně po malých doušcích.

Bazalkový olej
Potřebujeme:
Lístky ze svazku bazalky natrhané nahrubo a 1 litr olivového oleje.
Postup: V třecí misce lístky rozdrtíme a přiléváme postupně olej. Přemístíme do vymyté, uzavíratelné lahve a dolijeme zbylým olejem. Můžeme i přisolit. Necháme stát dva týdny, občas protřepeme.
Používáme na ochucení jídla - zeleninových salátů, těstovin.
Vhodné i na masáže k uvolnění svalů.

Bazalkové pesto
Potřebujeme: 3 hrsti bazalkových lístků, 50 ml kvalitního olivového oleje, půl lžičky soli, 3 stroužky česneku, 50 g piniových oříšků (kešu nebo vlašských ořechů optimálně nepražených a nesolených), 4 lžíce nastrouhaného sýru. Postup: Bazalku v třecí misce rozetřeme se solí na hladkou pastu, hrubozrnná sůl pomáhá při tření. Postupně do kašičky přiléváme olej, poté přidáme česnek, oříšky a sýr. Stále třeme na hladkou hmotu. Můžeme dochutit solí a pepřem.
Použijeme: Omáčka na těstoviny. Na čerstvou bílou bagetu k snídani.

Více o koření na saláty a těstoviny:

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření
EAN: 8595700545415

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola