Pepř zelený celý , balení 50 g

93,83 Kč
Skladem (>100 balení 50 g)
Můžeme doručit do:
13.6.2025

Pepř zelený celý je velmi oblíbený pro své jemnější aroma a ostrost. Používá se především na steaky, kuřecí maso, omáčky, ale i do mnoho dalších masových jídel, salátů, omáček, polévek, jídel z těstovin a vegetariánské kuchyně. 

Detailní informace

Téměř 6000 variant produktů skladem!
Velké množství produktů
Téměř 6000 variant produktů skladem!
Vyrábíme nekompromisní prémiovou kvalitu suplementů.
Jen opravdová kvalita
V nabídce jen kvalitní produkty a značky.
od roku 2016 fungujeme
E-shop od roku 2016
Práci děláme srdcem a jsme tu s Vámi již dlouho! ⭐
Pro registrované a přihlášené zákazníky lepší ceny a věrnostní slevy!
Používej svůj účet
Pro registrované a přihlášené zákazníky lepší ceny!

Detailní popis produktu

Vaření s kořením Pepř zelený celý:

Kvalitní koření Pepř zelený celý má široké uplatnění do masových pokrmů, salátů, omáček, polévek, jídel z těstovin, ale i vegetariánské kuchyně a při konzervaci.

Pepř je plným právem nazývaný králem koření. Pochází z rostliny Piper nigrum. Je to popínavý keř s velkými listy a klasovitým květenstvím. Jako koření se používají sušené,, zralé i nezralé bobule stále zeleného pepřového keře. Černý pepř vzniká z nezralých zelených plodů, které se fermentují a potom suší. Černý pepř je ostřejší a má výraznější aroma. Červený pepř jsou zralé bobule. Bílý pepř jsou téměř zralé plody, které se máčí, aby změkly a uvolnila ze z nich slupka. Po sloupnutí se pepř opláchne a usuší na slunci. Zelený pepř jsou nezralé zelené plody.

 

Zelený pepř je z nejznámějších a také nejrozšířenějších. (Existuje více jak 1600 druhů pepře, ale jako koření se používá jen asi 6 druhů, které rostou zejména v jižní Asii.) V historii vaření jsou o pepři zmínky již v nejstarších písemných památkách staroindických. Staří Římané si pepř jako koření neobyčejně oblíbili a na hostinách boháčů nesmělo toto drahé koření nikdy chybět. 

Všechny pepře pocházejí z jedné rostliny. Původně pochází z Malabarského pobřeží východní Indie. Nejvíce se pěstuje v asijských tropech na poloostrově Moluckém, v Indii, ve Vietnamu, na Sumatře a Jávě, v Thajsku a na Filipínách.

Zelený pepř se sklízí když jsou bobule zelené (nedozrálé). Na rozdíl od pepře černého není fermentovaný, ale buď rychle usušený a nebo naložený v octě nebo slaném nálevu. 

Více o koření:

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření
EAN: 8595700547075

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola