HLÍVA ÚSTŘIČNÁ - oblíbená houba a vše, co byste měli o ní vědět

Úvod

Blahodárné účinky znali již dříve staří Římané, kteří ji zařazovali do svých jídelníčků a vyráběli z ní účinná léčiva pro řešení mnoha tělesných neduhů. Jedná se o typickou zimní houbu, kterou ve volné přírodě můžeme najít a nasbírat zhruba od listopadu do března. Vysloužila si také přezdívku "Královna zimního lesa". Hlívu ústřičnou můžeme v přírodě najít na živých i odumřelých kmenech listnáčů. Jedná se o velmi rozšířený druh houby, který se vyskytuje v celém mírném a subtropickém pásmu. 

 

 

 

HLÍVA ÚSTRIČNÁ JAKO LÉK

Konzumace hlívy ústřičné ať už jako chutného jídla či doplňku stravy pozitivně a dosti rychle upravuje hladinu cholesterolu v krvi a krevní tlak, zvyšuje celkově odolnost proti infekcím a pomáhá při některých kožních nemocích.

Hlíva ústřičná v sobě ukrývá vitaminy B1, B2, B3 (niacin), B5 (kyselina pantothenová), B7 (biotin), B9 (kyselina listová), C, D a K, z minerálů a stopových prvků zejména železo, draslík, sodík, zinek, jód, dále též beta glukany, množství proteinů, enzymů, terpenů, statiny a steroly.

 

SHRNUTÍ ÚČINKŮ

Účinnost hlívy ústřičné je jistě rozmanitá a pomůže nám v mnoha tělesných problémech. Zde si zmíníme jedny z hlavních oblastí účinnosti.

  • povzbuzuje imunitní systém
  • příznivé ovlivňuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi
  • příznivé působí na činnost kardiovaskulárního systému
  • zvyšuje odolnost organismu proti infekcím
  • účinkuje proti zánětům plísňovým chorobám, ekzémům a hemeroidům
  • obsahuje vitamíny B,C,D,K a minerály - železo, zinek, draslík, selen, fosfor a další
  • stimuluje činnosti imunitního systému
  • detoxikuje tělo
  • je vhodnou prevenci proti civilizačním chorobám

 

 

 

Shrnutí

Hlívu rozhodně doporučujeme zkusit na základě dlouhodobých zkušeností u nás i s našimi zákazníky. Její užívání je skvělou prevencí proti širokému spektru chorob a přináší celou řadu pozitivních efektů na naše tělo. Hlíva v podstatě nemá nějaké zásadní nežádoucí působení a je proto  bezpečná. Přesto doporučujeme v užívání přestat, pokud vás po užití bolí břicho či máte střevní potíže. V tomto případě je vhodno se poradit se svým lékařem. Nejvhodnější je jednou za čas (stačí po 6 měsících) udělat 1-2 měsíční kůru s našim doplňkem stravy.  A jistě budete překvapeni, jak moc jste zdraví a jak skvěle se cítíte. Lze užívat i dlouhodobě.